Ανακαλύψτε τα τμήματα που διδάσκουμε στη σχολή μας

Από 3.5 ετών

Ρυθμική Αγωγή

Είναι μουσικοπαιδαγωγική μέθοδος που απευθύνεται σε μικρά παιδιά ηλικίας 3,5 - 5,5 ετών, με στόχο την ανάπτυξη του ρυθμού και την τόνωση του μυϊκού συστήματος μέσα από διασκεδαστικές ασκήσεις και παιχνίδια, κινήσεις αυτοσχεδιασμού και οργανωμένη κίνηση. Επίσης, οξύνει τις αισθήσεις (ακοή, όραση, αφή) και γίνεται συντονισμός σώματος, ψυχισμού και τρόπου σκέψης.

Βοηθάει στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας, της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Πολεμάει τα συμπλέγματα και τις ψυχικές αναστολές και βοηθάει στην απόκτηση υπευθυνότητας και αυτοπεποίθησης.

Σοφία Αντωνιάδου σχολή χορού

Η μουσικοκινητική αγωγή προετοιμάζει τα παιδιά για την ομαλή ένταξή τους στις τάξεις του μπαλέτου δημιουργώντας υπεύθυνες, ευέλικτες και ζωηρές προσωπικότητες.

Είναι ένα από τα πιο υπεύθυνα και ευαίσθητα μαθήματα γιατί διαπλάθει μικρά παιδιά στα οποία πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στη σωματική τους ασφάλεια και στην ψυχική τους ισορροπία.

Από 6 ετών

Κλασικό Μπαλέτο

Η μουσικοκινητική αγωγή προετοιμάζει τα παιδιά για την ομαλή ένταξή τους στις τάξεις του μπαλέτου δημιουργώντας υπεύθυνες, ευέλικτες και ζωηρές προσωπικότητες.

Είναι ένα από τα πιο υπεύθυνα και ευαίσθητα μαθήματα γιατί διαπλάθει μικρά παιδιά στα οποία πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στη σωματική τους ασφάλεια και στην ψυχική τους ισορροπία.

Σοφία Αντωνιάδου σχολή χορού

Το Μπαλέτο είναι ένας άριστος τρόπος εκγύμνασης του παιδιού μας. Αποκτά αξίες και αρχές. Χτίζετε η αυριανή του σωματική και ψυχική υγεία.

Σύγχρονος Χορός

Ο σύγχρονος χορός αναπτύχθηκε τον 20ο αιώνα με σκοπό να απελευθερωθεί ο χορευτής από την κλασσική παράδοση του μπαλέτου και άνοιξε τον δρόμο προς ένα πειραματικό τρόπο κίνησης ο οποίος βασίζεται στην ελευθερία των κινήσεων και στις φυσιολογικές στάσεις του σώματος.

Σοφία Αντωνιάδου σχολή χορού

 

Οξύνει τις αισθήσεις μέσα από την ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων. Ο χορευτής παίζει κυριολεκτικά με το βάρος, τις κατευθύνσεις, το ρυθμό και την ενέργεια του καθώς αφυπνίζει το σώμα του λειτουργώντας σε ομαδικό πνεύμα. Με αυτόν τον τρόπο φτάνει σε μια βαθύτερη γνώση του σώματος του, συνειδητοποιώντας την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητά του.
Τα τελευταία χρόνια ο σύγχρονος χορός έχει ενσωματωθεί και με άλλες μορφές τέχνης όπως είναι η μουσική, το θέατρο, η αφήγηση, και τα οπτικά μέσα κ.α

Μοντέρνος Χορός

Τα τέσσερα στοιχεία που συντελούν την κουλτούρα της Hip – Hop είναι η μουσική που παίζει ο dj, το τραγούδι από τους M.C., ο χορός και τα Graffiti’s.

Ο dj Cool Herc σαν νονός του Hip – Hop άρχισε τα διάσημα του parties στο Bronx σε ένα μικρό διαμέρισμα πολυκατοικίας και πολύ σύντομα το πλήθος που λάμβανε μέρος σε αυτά, ήταν πιο μεγάλο σε αριθμό από τη χωρητικότητα του διαμερίσματος έτσι αναγκάστηκε να συνεχίσει τα parties του σε γήπεδα καλαθόσφαιρας πριν προσληφθεί ως dj σε club.

Σοφία Αντωνιάδου σχολή χορού

Η διαφημιστική χορευτική σκηνή της Hip – Hop άρχισε από τα θεμέλια του Break dance παίρνοντας όμως και κινήσεις από χορούς Jazz, Tap, Contemporary, Ballet, Popping, Locking κ.α. Αυτό το είδος χορού δεν έχει σταθερά θεμέλια και οτιδήποτε μπορεί να προστεθεί σχεδόν κρατώντας τον χορό στα Hip – Hop σύνορα.

K-Pop, Hip Hop

Ο χορός Hip Hop είναι μια σειρά από στυλ χορού δρόμου που εκτελούνται κυρίως σε μουσική χιπ χοπ ή που έχουν εξελιχθεί ως μέρος της κουλτούρας του χιπ χοπ, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 και έγινε δημοφιλές από τις χορευτικές ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η K-pop ενσωματώνει διάφορα είδη εμπορικής ποπ μουσικής από τη Νότια Κορέα, είναι ένα νεανικό στυλ χορού που ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα και συνδυάζει οποιοδήποτε είδος μουσικής, το οποίο του επιτρέπει να είναι ποικιλόμορφο και να προσελκύει μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Σοφία Αντωνιάδου σχολή χορού

Μέσα από τα μαθήματα τα παιδιά αρχίζουν να αυτοσχεδιάζουν και να επιθυμούν να ανακαλύψουν κάτι πρωτόγνωρο τόσο για τον εαυτό τους όσο και για χορό. Χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες τεχνικές χορού εξοικειώνονται με το ρυθμό και συμμετέχουν στις πρώτες τους χορευτικές παραστάσεις με ενθουσιασμό.

Από 4 ετών

Break Dance

To Break dance ή αλλιώς B-boying είναι ένα είδος του χορού που περιέχεται στο Street Dance και δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη από νέους Αφροαμερικανούς και Λατίνους τη δεκαετία του 1970. Είναι ένας δυναμικός, ακροβατικός χορός που γεννιέται στο δρόμο που εκτελείται από άτομα γνωστά ως b -boys και b-girls και αποτελεί τον πρώτο χορό της street κουλτούρας του hip-hop.

Σοφία Αντωνιάδου σχολή χορού

Στα μαθήματα, τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, να ακούν τον ρυθμό, να επικοινωνούν με τους συνομηλίκους τους και να μαθαίνουν κανόνες ασφαλείας σχετικά με την εκτέλεση σωματικών ασκήσεων.

Τα μαθήματα ξεκινούν με τις απλούστερες κινήσεις, στις οποίες προστίθενται σταδιακά πολύπλοκοι συνδυασμοί, μεταβαίνοντας σε υψηλότερο επίπεδο. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων τα παιδιά έχουν τη δυνατότητανα βελτιώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες, τον προσανατολισμό, την επικοινωνία, τις δεξιότητες υποκριτικής και τη στάση του σώματος.

Αργεντίνικο Tango

Δύο λέξεις. Δύο άνθρωποι. Αγκαλιά. Λίγα δευτερόλεπτα χρειάζονται. Βρίσκω τον άξονά μου. Συγκεντρώνω την ενέργειά μου και αυτοστιγμεί τη μοιράζομαι με το συνοδοιπόρο μου. Είναι τόσο δύσκολο να εμπιστευθώ έναν άγνωστο; Άγνωστο μα όχι ξένο. Εμπιστοσύνη. Είναι πέρα από τη λογική η εμπιστοσύνη. Έχει μια δόση τρέλας… ό,τι περιέχει πίστη! Μα είμαστε πραγματικοί παρτενέρ. Στο χώρο εδώ και στο χρόνο τώρα. Αυθόρμητοι, μα όχι παρορμητικοί. Ξεκινά η μουσική. Ο Μέγας Leader.

Σοφία Αντωνιάδου σχολή χορού

Πόσο άγνωστο μπορεί να χωρέσει μια αγκαλιά; Μα δεν με νοιάζει που πάμε. Βρεθήκαμε για μια βόλτα. Είχαμε τόσο καιρό να ανταμώσουμε… και είναι τόσο ωραίο που βρεθήκαμε. Με αλφαβητική σειρά. Αρσενικό Και Θηλυκό. Δύο στοιχεία. Ισότιμα μα όχι ίδια. Κοινωνικοί ρόλοι. …μα είμαστε σε μια milonga! Αποτελούμε κομμάτι σύνθεσης της ροής. Γραμμή χορού. Αντιωρολογιακή κίνηση. Μα και φυσικά στη μάχη της αγάπης με το χρόνο, νικήτρια βγαίνει η αγάπη.

Oriental

Ο χορός οριεντάλ ή χορός της κοιλιάς, Belly Dance όπως ονομάστηκε από τους γάλλους (danse du ventre) που κατά την διάρκεια των ταξιδιών τους εντυπωσιάστηκαν από τις κινήσεις της κοιλιάς των εξωτικών χορευτριών, είναι ο σημερινός αποκαλούμενος χορός της Ανατολής. Παρότι φαινομενικά ο χορός της κοιλιάς είναι αρκετά ελεύθερος, πρόκειται για χορό που κατευθύνεται από συγκεκριμένους κανόνες και η εκτέλεση του απαιτεί συγκεκριμένη χορευτική τεχνική.

Σοφία Αντωνιάδου σχολή χορού

Ανάλογα με τη μουσική αλλά και την χώρα στην οποία διδάσκεται υπάρχουν και διαφορετικά είδη χορού οριεντάλ. Μας ανανεώνει, αναζωογονεί το σώμα και το πνεύμα, συμβάλλει στην καλύτερη στάση του σώματος και στην ευλυγισία καθώς οι περισσότερες κινήσεις συμπεριλαμβάνουν απομονώσεις σε κάποια μέρη του σώματος.

Latin

Η εκμάθηση χορού δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει την καλύτερη επιλογή για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Μεγαλύτερη ζήτηση έχουν οι λάτιν χοροί. Με τον όρο «Χοροί Latin» αναφερόμαστε σε μια πλειάδα χορών της Λατινικής Αμερικής ή χορών που το στυλ τους μοιάζει με αυτό των χορών της Λατινικής Αμερικής.

Σοφία Αντωνιάδου σχολή χορού

Οι Latin χοροί χορεύονται συνήθως σε ζευγάρια, είναι σε πιο γρήγορο ρυθμό από τους Ευρωπαϊκούς χορούς, είναι περισσότερο αισθησιακοί, δίνουν μεγαλύτερο βάρος στη σωστή ρυθμική έκφραση και τέλος συνδυάζουν ρυθμό, ελευθερία έκφρασης και πάθος. Τυπικοί χοροί λάτιν είναι: Cha-cha, Rumba, Samba, Paso Doble, Jive

Ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους και να ανακαλύψουν τη χαρά της κίνησης και τη δύναμη της έκφρασης μέσα από μια σειρά διαφορετικών ειδών χορού.

Fascia Therapy

Βασίζεται στις Αρχές της Οστεοπαθητικής. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα Δομής και Λειτουργίας του Ανθρωπίνου σώματος και στις Παθολογίες που προκύπτουν από τις μηχανικές ανισορροπίες του Οργανισμού σαν σύνολο.

Με ήπιο τρόπο απελευθερώνονται οι αρθρώσεις, σπλάχνα, αναπνοή και βοηθάει στο συντονισμό των μελών με το σώμα. Αναπτύσσεται η σωματογνωσία. Η συνεργασία σκέψης - σώμα είναι απαραίτητη. Είναι ήρεμη άσκηση που βασίζεται στη βραδύτητα δίχως βία, με σεβασμό και αγάπη για το σώμα.

Φάσια: Ονομάζεται ο συνδετικός και συνεκτικός ιστός που απλώνεται μέσα στο σώμα με ένα τρισδιάστατο δίκτυο, φάσια είναι το περίβλημα των οστών των σπλάχνων των μυών η οποία ζωογονείτε από την κίνηση της ζωής. Κάθε σοκ μηχανικό - τροφικό - ψυχολογικό- συναισθηματικό είναι γραμμένο μέσα σ' αυτόν τον ιστό. Με τη φάσια κίνηση επανέρχεται η ρυθμικότητα λειτουργίας τους.

Σοφία Αντωνιάδου σχολή χορού

Απευθύνεται σε κάθε πολυάσχολο ή όχι άτομο, σε όλους τους υγιείς που η κακή συντήρηση του σώματος τους έχει αφαιρέσει την ελαστικότητα, τους στερεί τη ζωντάνια, της χαράς της ζωής. Η ηλικία σπάνια είναι εμπόδιο για την ορθοσωματική και φάσια άσκηση.

Ενδείκνυται για αυχενικούς πόνους, ραχιαίους πόνους- κύφωση -σκολίωση-λόρδωση - δυσκαμψία αρθρώσεων - σύνδρομο χρόνιας κόπωσης κλπ. Για έγκυες γυναίκες μετά τον 3° και 4° μήνα επιβάλλεται. Αντενδείκνυται σε παθολογικές καταστάσεις με προχωρημένες αλλοιώσεις.

Με αυτό τον τρόπο άσκησης μαθαίνουμε ν' ακούμε το σώμα μας και αποκτούμε κιναισθητηριακή αντίληψη. Αυτός ο αρμονικός και ήπιος τρόπος άσκησης μαζί με την σκέψη διαμορφώνουν τη σωστή θέση του σώματος στο χώρο. Σμιλεύουν και απελευθερώνουν το σώμα.

Τμήμα Ενδυνάμωσης - Πιλάτες

Η πιο εναλλακτική και ευεργετική προσέγγιση γυμναστικής, που χαρίζει στο σώμα μας εντυπωσιακούς "long dancer-like" μύες. Αυτή η σειρά ασκήσεων συνδυάζει στοιχεία του κλασικού μπαλέτου και του Pilates, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πνευματικής και σωματικής άσκησης για όλα τα επίπεδα ενδιαφέροντος.

 

 

Τα οφέλη αυτής της μεθόδου περιλαμβάνουν:

 • Διατήρηση της νεανικότητας, της φόρμας και της ζωτικότητας.
 • Βελτίωση της δύναμης, της ευλυγισίας και της ισορροπίας.
 • Τόνωση και ανάπτυξη μακριών, λεπτών μυών χωρίς όγκο.
 • Δυναμική ενίσχυση των βαθέων κοιλιακών μυών για τη σωστή στήριξη του σώματος.
 • Ενίσχυση της νοητικής επίγνωσης και του σωματικού συντονισμού.
 • Εκμάθηση της σωστής κινητικότητας για την πρόληψη πόνων και τραυματισμών.
 • Σωστή στάση του σώματος.
 • Μείωση του άγχους, της έντασης και αύξηση της ενέργειας.
 • Αποκατάσταση από κακώσεις ή τραυματισμούς.
 • Αύξηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων.
 • Βελτίωση της κυκλοφορίας.
 • Ανακούφιση από πόνους στη μέση και ένταση στις αρθρώσεις.
 • Εξισορρόπηση της υπερβολικής τόνωσης ορισμένων μυών που μπορεί να οδηγήσει σε ένταση και τραυματισμό.
 • Ενίσχυση της κινητικότητας, ευκινησίας και αντοχής.
 • Εξισορρόπηση της αθλητικής δραστηριότητας και ανάπτυξη λειτουργικότητας για τις καθημερινές δραστηριότητες.
 • Βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης και της ψυχολογίας.
Επικοινωνια

Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε ενημέρωση ή πληροφορία έπιθυμείτε.